Asiakaspalvelu: 050 322 3489

Päivystysnumero: 050 552 2845

Silmäsairaala Silmien Klinikka - Logo

Jälkikaihin hoito

Jälkikaihista eroon minuuteissa

Nopea ja kivuton laserointi palauttaa kirkkaan näön hetkessä.

Jälkikaihin hoito

Onko näkösi huonontunut kaihi­leikkauksen jälkeen?

Jälkikaihi on tila, jossa kaihileikkauksen jälkeen silmään asetetun tekomykiön takana oleva kapselipussi samentuu. Samentuminen aiheuttaa samankaltaisia oireita kuin itse kaihi; näöntarkkuus heikkenee ja lisäksi oireina voi olla häikäistymistä ja/tai hämäränäön heikkenemistä. Kaihileikkauksen jälkeen noin 10%:lla leikatuista esiintyy jälkikaihia 3 – 5 vuoden sisällä. Jälkikaihi voi syntyä myös aikaisemmin, ainoastaan kuukausien päästä leikkauksesta. Jälkikaihi kannattaa aina hoitaa mahdollisimman pian diagnoostista.

Jälkikaihin toteaa aina silmälääkäri ja jälkikaihin todetessa silmälääkäri voi hoitaa sen samalla vastaanottokäynnillä. Jälkikaihin hoito tapahtuu YAG-laserilla ja itse laserointi kestää vain muutaman minuutin. Laseroinnin jälkeen asiakas pääsee suoraan kotiutumaan. Jälkikaihin hoidon jälkeen voi silmät olla hieman arat ja valon herkät, jonka vuoksi asiakkaan on hyvä välttää autolla ajamista heti hoidon jälkeen.

Jälkikaihin hoitoprosessi

1. Jälkikaihi todetaan vastaanottokäynnillä
2. Ennen jälkikaihin laserointia silmä laajennetaan ja puudutetaan
3. Laserointi tapahtuu istualteen ja on tunnoton ja kivuton
4. Laseroinnin jälkeen asiakas pääsee heti lähtemään
5. Asiakkaan näkö alkaa heti kirkastumaan
6. Jälkikaihin hoidon kesto on noin 30 minuuttia.

Epäiletkö jälkikaihia?

Jälkikaihin oireet ovat samanlaisia kuin itse kaihissa. Mikäli sinulle on tehty kaihileikkaus tai linssileikkaus ja näkö on kertaalleen tullut jo kirkkaaksi, mutta alkanut taas huononemaan, kyseessä voi olla jälkikaihi. Jälkikaihi todetaan silmälääkärin vastaanotolla ja voidaan saman vastaanottokäynnin yhteydessä laseroida. Halutessaan jälkikaihin hoitoon saa lähetteen julkisen terveydenhuollon puolelle. Jos sinulla on todettu jo jälkikaihi ja haluat hoidattaa sen yksityisesti tai epäilet jälkikaihia, varaa normaali silmälääkärin vastaanottoaika joko puhelimitse 050 322 3489 tai verkkoajanvarauksesta.

Lisätietoa

Joonas Wirkkala

”Olen loppusuoralla erikoistumassa silmätauteihin OYS:ssa. Olen väitellyt tohtoriksi aiheesta diabeteksen aiheuttamat verkkokalvosairaudet. Ratkaisen asiakkaiden silmäongelmia kokonaisvaltaisesti. Erityisosaamistani ovat glaukooman ja kuivasilmäisyyden hoito sekä silmäluomitulehdukset. Vastaanotolleni ovat tervetulleita myös lapset. Tervetuloa!”

Lisätietoa

Mira Huttunen

”Vastaan Silmien Klinikan kaikista muista asioista, mitkä eivät liity operatiiviseen hoitotyöhön. Toimin myös potilasasiamiehenä. Teemme mielellämme yhteistyötä useiden eri tahojen kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä!”

Lisätietoa

Merja Kaikkonen

”Työskentelen osa-aikaisena vastaanottosihteerinä. Nautin asiakaskohtaamisista sekä miellyttävän asiakaskokemuksen luomisesta.”

Lisätietoa

Maiju Nevalainen

”Työskentelen osa-aikaisena optikkona Silmien Klinikalla. Erikoisosaamistani ovat asiakkaiden silmäleikkausten ennakkoarvioinnit. Lisäksi palveluvalikoimaani kuuluu silmien perusterveystarkastus, jonka toteutamme yhdessä silmälääkärin kanssa. Olen tarkka, asiantunteva sekä hauska ja empaattinen asiakaspalvelija. Tervetuloa vastaanotolleni!”

Lisätietoa

Heli Meriläinen

”Huolehdin klinikan jokapäiväisestä toiminnasta sekä asiakkaan viihtyvyydestä lääkärin vastaanottohuoneen ulkopuolella. Keskustelen mielelläni asiakkaiden kanssa niin silmien terveyteen liittyvistä asioista kuin maailman menosta. Tervetuloa!”

Lisätietoa

Mikko Marjala

”Työskentelen keskussairaalassa silmätautien poliklinikalla ja teen kaihileikkauksia. Lisäksi pidän vastaanottoa mm. Silmien Klinikalla. Hoidan monipuolisesti erilaisia silmäsairauksia.”

Lisätietoa

Jenni Koivukangas

Silmäkirurgian erikoispätevyys 2021
Silmätautien erikoislääkäri 2017
Lääketieteen tohtori 2016

”Hoidan silmäsairauksia monipuolisesti ja kouluttaudun säännöllisesti.”

Lisätietoa

Petri Toivola

”Olen toiminut silmäpotilaiden parissa yli 10 vuoden ajan. Yksityisvastaanoton lisäksi työskentelen OYS:ssa, jossa olen kaihi- ja luomikirurgiasta vastaava lääkäri. Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikenikäiset potilaat.”

Lisätietoa

Ossi Kaijanen

”Silmien hoitoa ja silmäkirurgiaa vuosien kokemuksella. Olen erikoistunut kaihi- sekä ikänäköleikkauksiin. Vastaanotollani hoidan silmätauteja monipuolisesti. Erityisesti kuivasilmäisyydestä kärsivät asiakkaat ovat erikoisosaamistani.”