Asiakaspalvelu: 050 322 3489

Päivystysnumero: 050 552 2845

Silmäsairaala Silmien Klinikka - Logo

Kaihileikkaus

Ainoa keino parantaa kaihi

Kirkkaampi maailma heti leikkauksen jälkeen.

Kaihileikkaus

Kaihileikkauksen jälkeen näet taas paremmin

Kaihilla tarkoitetaan silmän sisäisen linssin eli mykiön samentumista, joka tapahtuu meille kaikille ikääntyessämme. Kaihi heikentää näöntarkkuutta huomattavasti ja sen ainoa hoitokeino on kaihileikkaus. Kaihia ei kannata kypsyttää vaan leikkaukseen kannattaa hakeutua heti, kun heikentynyt näöntarkkuus haittaa elämää. Meillä pääset kaihileikkaukseen jonottamatta!

Kaihileikkaus on nopea ja kivuton ja se toteutetaan päiväkirurgisena toimenpiteenä. Kaihileikkauksessa silmän oma samentunut linssi vaihdetaan kirkkaaseen uuteen akryylimuovista valmistettuun linssiin. Kaihileikkaus parantaa huomattavasti asiakkaan elämänlaatua kirkastamalla näön entiselleen. Tarvittaessa kaihileikkauksessa voidaan samalla korjata asiakkaan kauko- sekä lähinäkö että hajataitto. Toimenpiteessä käytettävät linssit valitaan yhdessä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Silmien Klinikalla kaihileikkauksen tekee silmäkirurgi Ossi Kaijanen, kenellä on tuhansien silmäleikkausten kokemus. Toimenpiteessä on mukana kaksi sairaanhoitajaa, ketkä avustavat lääkäriä sekä huolehtivat asiakkaan hyvinvoinnista toimenpiteen aikana.

Kaihileikkaus on mahdollista suorittaa useilla eri linsseillä; yksiteholinsseillä, EMV-linsseillä ja moniteholinsseillä. Moniteholinsseillä suoritettavaa kaihileikkausta kutsutaan linssileikkaukseksi, sillä moniteholinssin avulla asiakas saa suurimman riippumattomuuden silmälaseista. Linssileikkauksesta löydät lisää tietoa painamalla tästä. Kaikki käyttämämme linssit ovat turvallisia ja uusinta huipputeknologiaa, niin sanottuja Premium-linssejä. Tarjoamalla vain parhaimpia linssejä asiakkaalle saavutetaan halutuin ja kestävin lopputulos.

Linssit

Linssien valinta

1-teholinssi

1-teholinssi antaa tarkan näkemisen alueen joko kauas tai lähelle. Katse on kirkas ja värit erottuvat hyvin. Näiden linssien kanssa tarvitaan vielä silmälasit. Kaihileikkauksen jälkeen jälkitarkastuksessa silmälääkäri kirjoittaa asiakkaalle uuden silmälasireseptin, jolla asiakas voi teettää uudet lasit optikkoliikkeessä.

Silmäsairaala Silmien Klinikka - Kaihileikkaus 1-teholinssi kuva

EMV-linssi

EMV-linssi on uutta teknologiaa linssien (eli tekomykiöiden) alalla. Se antaa 1-teholinssiä hieman enemmän syväterävää näköaluetta, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että ilman silmälaseja näkee laajemmin. EMV-linssien kanssa parhaimmillaan pärjää pelkillä markettitasoisilla lukulaseilla. EMV-linssi tuo arkeen helppoutta, sillä riippuvuus silmälaseista vähenee.

Silmäsairaala Silmien Klinikka - Kaihileikkaus EMV-linssi kuva

Vaiheet

Kaihileikkauksen vaiheet

1) Mikäli yksityisellä tehtävä kaihileikkaus mietityttää, leikkaus jännittää tai asiakas haluaa muuten vaan tietoa kaihileikkauksesta ja näkemisestä sen jälkeen, suosittelemme varaamaan ajan ensin optikon ilmaiseen silmäleikkauksen ennakkoarvioon. Ennakkoarviossa asiantunteva optikko käy lävitse nykyisen näkemisen tarkkuuden, silmien perusterveyden tilan sekä esittelee erilaiset näkemisen vaihtoehdot kaihileikkauksen jälkeen. Kaihileikkauksen yhteydessä on mahdollista saavuttaa riippumattomuutta silmälaseista! Ennakkoarvion jälkeen varataan aika vielä silmälääkärin tekemään kaihileikkauksen esitutkimukseen.

Kaihileikkauksen esitutkimukseen voi varata ajan myös suoraan ilman ennakkoarviota. Esitutkimuskäynnillä silmälääkäri tutkii silmien terveydentilan kokonaisvaltaisesti ja tekee kaikki tarvittavat tutkimukset, jotta voidaan todeta kaihileikkauksen olevan turvallinen ja oikea ratkaisu. Samalla käydään yhdessä silmälääkärin kanssa lävitse, mitä näkemisen lopputuloksen suhteen voidaan odottaa halutulla linssityypillä, joka on käyty lävitse ilmaisessa ennakkoarviossa. Mikäli asiakas on tullut suoraan esitutkimukseen, käydään eri linssivaihtoehdot lävitse esitutkimuksen yhteydessä. Esitutkimuksen jälkeen varataan klinikalla aika leikkaukseen.

2) Leikkauspäivänä asiakasta pyydetään käymään normaalisti suihkussa, jotta asiakas saapuu puhtaana toimenpiteeseen. Meikkejä ei saisi olla asiakkaan kasvoilla.

3) Ennen operaatiota silmälääkäri käy asiakkaan kanssa leikkauksen pääpiirteittäin lävitse ja varmistaa vielä mahdolliset allergiat. Lisäksi tässä vaiheessa lääkärin kanssa on hyvä keskustella, mikäli asiakkaalla on syntynyt huolia tai kysymyksiä leikkaukseen liittyen. Jos leikkaus jännittää asiakasta, on hänen halutessaan mahdollista saada rauhoittava esilääkitys.

4) Leikkaussaliin siirryttyä silmähoitaja tiputtaa puuduttavia ja mustuaista laajentavia silmätippoja operoitaviin silmiin. Puudutteiden vuoksi leikkaus on kivuton ja toimenpide on rauhallista tehdä.

5) Leikkaussalissa asiakas viettää yhteensä aikaa noin 30-60 minuuttia riippuen siitä, leikataanko yksi vai kaksi silmää. Yhden silmän leikkaus itsessään kestää noin 10 minuuttia.

6) Leikkauksen jälkeen asiakkaan toipumista seurataan hetken aikaa. Tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa asiakkaan toiveiden mukaisesti. Samalla käydään kirjalliset kotihoito-ohjeet lävitse yhdessä hoitajan kanssa.

7) Kotiin pääsee noin tunnin kuluttua leikkauksesta. Ennen lähtöä on hyvä varata jälkikontrolliaika, jossa tarkistetaan leikkauksen lopputulos ja asiakas saa mukaansa silmälasireseptin.

Kotona

Kotona toipuminen kaihileikkauksen jälkeen

Kotihoito on tärkeimmässä roolissa silmäleikkauksen toipumisen kannalta, joten Silmien Klinikalta annettuja ohjeita on syytä noudattaa tarkasti! Kotihoito-ohjeet käydään kattavasti läpi klinikalla ennen kotiutumista.

Kaihileikkauksen jälkeen näkö voi olla sumea parin ensimmäisen päivän ajan ja tämä on täysin normaalia leikkauksesta johtuvaa ärtymistä. Kahden ensimmäisen viikon ajan nukkuessa silmän suojana on kirkas kilpi, minkä asiakas saa operaatiosta mukaan. Parin ensimmäisen viikon ajan asiakkaan on syytä varoa silmän hieromista ja ettei silmään menee mitään tulehdusta aiheuttavaa, kuten likaa tai pesuvettä. Tämä aika asiakkaan pitää välttää myös saunomista ja uimista. Suihkussa voi käydä normaalisti varoen kuitenkin silmiä. Silmiä voi myös kaihertaa parin ensimmäisen viikon ajan. Antibioottia ja kortisonia käytetään noin 3 viikkoa leikkauksen jälkeen. Toipumisen edetessä näkö kirkastuu ja värit erottuvat kirkkaampana kuin pitkään aikaan.

Toipumisaika on asiakkaalle huoletonta, sillä jokaisella leikatulla asiakkaalla on maksuton puhelinyhteys leikanneeseen silmäkirurgiin.

Hinnoittelu

Esimerkki hinnoittelusta

Silmien Klinikalla leikkausten hinnoittelu on läpinäkyvää, eikä sinulle synny yllättäviä kustannuksia. Alle on listattu esimerkkilaskelmat, kuinka paljon leikkaus tulee sinulle kokonaisuutena maksamaan valitsemallasi linssityypillä.

1-teholinssi EMV-linssi alkaen
Ilmainen silmäleikkauksen ennakkoarvio 0 € 0 €
Esitutkimus 130 € 130 €
Toimistomaksu ja kantamaksu 25 € 25 €
Esitutkimus - kelakorvaus -30 € -30 €
Kaihieikkaus 2 silmää 2900 € 3600 €
Jälkitarkastus 1 kerta 130 € 130 €
Toimistomaksu ja kantamaksu 25 € 25 €
Jälkitarkastus - kelakorvaus -30 € -30 €
KAIKKI YHTEENSÄ: 3150 € 3850 €

* Muistathan, että voit maksaa myös Silmien Rahoituksella, jolla on mahdollisuus saada jopa 12kk korotonta maksuaikaa. Lue lisää Silmien rahoituksesta.

Lisätietoa

Mira Huttunen

”Vastaan Silmien Klinikan kaikista muista asioista, mitkä eivät liity operatiiviseen hoitotyöhön. Toimin myös potilasasiamiehenä. Teemme mielellämme yhteistyötä useiden eri tahojen kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä!”

Lisätietoa

Merja Kaikkonen

”Työskentelen osa-aikaisena vastaanottosihteerinä. Nautin asiakaskohtaamisista sekä miellyttävän asiakaskokemuksen luomisesta.”

Lisätietoa

Maiju Nevalainen

”Työskentelen osa-aikaisena optikkona Silmien Klinikalla. Erikoisosaamistani ovat asiakkaiden silmäleikkausten ennakkoarvioinnit. Lisäksi palveluvalikoimaani kuuluu silmien perusterveystarkastus, jonka toteutamme yhdessä silmälääkärin kanssa. Olen tarkka, asiantunteva sekä hauska ja empaattinen asiakaspalvelija. Tervetuloa vastaanotolleni!”

Lisätietoa

Heli Meriläinen

”Huolehdin klinikan jokapäiväisestä toiminnasta sekä asiakkaan viihtyvyydestä lääkärin vastaanottohuoneen ulkopuolella. Keskustelen mielelläni asiakkaiden kanssa niin silmien terveyteen liittyvistä asioista kuin maailman menosta. Tervetuloa!”

Lisätietoa

Mikko Marjala

”Työskentelen keskussairaalassa silmätautien poliklinikalla ja teen kaihileikkauksia. Lisäksi pidän vastaanottoa mm. Silmien Klinikalla. Hoidan monipuolisesti erilaisia silmäsairauksia.”

Lisätietoa

Jenni Koivukangas

Silmäkirurgian erikoispätevyys 2021
Silmätautien erikoislääkäri 2017
Lääketieteen tohtori 2016

”Hoidan silmäsairauksia monipuolisesti ja kouluttaudun säännöllisesti.”

Lisätietoa

Petri Toivola

”Olen toiminut silmäpotilaiden parissa yli 10 vuoden ajan. Yksityisvastaanoton lisäksi työskentelen OYS:ssa, jossa olen kaihi- ja luomikirurgiasta vastaava lääkäri. Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikenikäiset potilaat.”

Lisätietoa

Ossi Kaijanen

”Silmien hoitoa ja silmäkirurgiaa vuosien kokemuksella. Olen erikoistunut kaihi- sekä ikänäköleikkauksiin. Vastaanotollani hoidan silmätauteja monipuolisesti. Erityisesti kuivasilmäisyydestä kärsivät asiakkaat ovat erikoisosaamistani.”