Asiakaspalvelu: 050 322 3489

Päivystysnumero: 050 552 2845

Silmäsairaala Silmien Klinikka - Logo

Asiakastarinat

Asiakkaamme jakavat kokemuksiaan

Oletko miettinyt silmäleikkausta ja haluaisit vertaistukea? Lue alta asiakkaidemme kokemuksia silmäleikkauksista.

Silmäsairaala Silmien Klinikka - Asiakastarinat kuva

Kaihileikkaus – Sirpan tarina

Nyt maailma näyttää tosi tarkalta

Olen Sirpa, 74 vuotias oululainen. Kaihileikkaukseen hakeuduin, kun tuntui, että en nähnyt enää mitään. Lasien uusiminen vuodesta toiseen alkoi käydä lompakon päälle, eikä lopulta edes silmälasit tuoneet hyvää näköä takaisin. Kun näkö huononi, elämänlaatu huononi siinä samassa; osa normaaleista arkielämän askareista muuttuivat haastavammiksi. Julkisen puolen leikkauksen kriteereitä en vielä täyttänyt, enkä malttanut odottaa niiden täyttymistä, saati pitkää jonotusaikaa sen perään. Pelkäsin jopa ajokorttini puolesta. Lisäksi suvussani on todettu glaukoomaa (silmänpainetauti) ja kaihin kerrotaan lisääntyessään nostattavan silmän paineita. Tämä oli myös yksi syy, miksi hakeuduin kaihileikkaukseen yksityiselle puolelle.

Silmien Klinikalle päädyin kaihileikkaukseen, koska olin kuullut hyvää palautetta klinikan toiminnasta ja palveluista. Leikkaava silmälääkäri valikoitui hänen taitojen ja kykyjen mukaan; hoitosuhde lääkäriin oli jatkunut jo pidempään, joten luotin häneen täysin.

Ennen leikkausta

Ennen leikkausta minulle suoritettiin esitutkimus. Esitutkimuksessa silmäkirurgin tutkimuksen lisäksi kävin erilaisissa tutkimuslaitteissa, joilla saatiin vielä kattavampi kuva silmän terveydentilasta ja rakenteesta. Esitutkimus oli kaikin puolin helppo ja nopea, eikä mikään sattunut kipeää. Silmäkirurgi käytti paljon aikaa siihen, että selvitti minulle seikkaperäisesti, mitä leikkauksessa tapahtuu, millainen linssi leikkauksessa asennetaan ja kuinka näen sen jälkeen. Silmäkirurgi kertoi myös moniteholinsseistä (joilla pääsisi kokonaan eroon silmälaseista), mutta minulle riitti pelkkä yksiteholinssi. Esitutkimuksen jälkeen minulle varattiin leikkausaika parin viikon päähän. Lisäksi silmäkirurgi pyysi minua soittamaan, jos jokin asia vielä askarruttaisi ennen leikkausta.

Leikkauspäivä

Leikkauspäivänä minua ei jännittänyt juuri yhtään. Olin omasta mielestäni saanut tarpeeksi tietoa leikkauksesta keskusteluista silmäkirurgin kanssa, joka auttoi tässä paljon. Itse leikkaus ei ollut ollenkaan paha. Kokonaisuudessaan positiivinen ja ”helppo” kokemus. Henkilökunta jutusteli leikkaussalissa koko ajan, mitä oli kiva kuunnella. Lisäksi silmäkirurgi kertoi koko ajan, mitä tehdään ja miten leikkaus etenee. Tämä oli tosi mielenkiintoista ja rauhoittavaa.

Leikkaus oli ohitse nopeasti, jonka jälkeen pääsin lepohuoneeseen toipumaan kokemuksesta. Minulla ei tuntunut silmissä leikkauksen jälkeen mitään kipua tai kaiherrusta. Lepohuoneen nojatuolit, rauhallinen musiikki ja tarjoilut olivat kiva plussa leikkauksen päätteeksi. Kotiuttamisen yhteydessä minulle kerrottiin, että voisin soittaa silmäkirurgille, mikäli minulle tulee pienintäkään asiaa.

Leikkauspäivän jälkeen

Jo samana iltana leikkauksesta pystyin katsomaan televisiota. Parantuminen tapahtui paljon nopeammin, kuin olin uskonut. Silti leikkauspäivän jälkeen minun tuli tiputella hoitavia tippoja noin kahden viikon ajan, vaikka silmät tuntuivat hyvältä. Noin kuukausi leikkauksen jälkeen menin jälkitarkastukseen, jossa minulle määrättiin ainoastaan lukulasit. Kaukonäkö oli todella hyvä! Nyt maailma näyttää tosi tarkalta; puiden lehdetkin erottuvat tarkasti ja kuopat tiessä. Elämä on ihanaa!

Lisätietoa

Mira Huttunen

”Vastaan Silmien Klinikan kaikista muista asioista, mitkä eivät liity operatiiviseen hoitotyöhön. Toimin myös potilasasiamiehenä. Teemme mielellämme yhteistyötä useiden eri tahojen kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä!”

Lisätietoa

Merja Kaikkonen

”Työskentelen osa-aikaisena vastaanottosihteerinä. Nautin asiakaskohtaamisista sekä miellyttävän asiakaskokemuksen luomisesta.”

Lisätietoa

Maiju Nevalainen

”Työskentelen osa-aikaisena optikkona Silmien Klinikalla. Erikoisosaamistani ovat asiakkaiden silmäleikkausten ennakkoarvioinnit. Lisäksi palveluvalikoimaani kuuluu silmien perusterveystarkastus, jonka toteutamme yhdessä silmälääkärin kanssa. Olen tarkka, asiantunteva sekä hauska ja empaattinen asiakaspalvelija. Tervetuloa vastaanotolleni!”

Lisätietoa

Heli Meriläinen

”Huolehdin klinikan jokapäiväisestä toiminnasta sekä asiakkaan viihtyvyydestä lääkärin vastaanottohuoneen ulkopuolella. Keskustelen mielelläni asiakkaiden kanssa niin silmien terveyteen liittyvistä asioista kuin maailman menosta. Tervetuloa!”

Lisätietoa

Mikko Marjala

”Työskentelen keskussairaalassa silmätautien poliklinikalla ja teen kaihileikkauksia. Lisäksi pidän vastaanottoa mm. Silmien Klinikalla. Hoidan monipuolisesti erilaisia silmäsairauksia.”

Lisätietoa

Jenni Koivukangas

Silmäkirurgian erikoispätevyys 2021
Silmätautien erikoislääkäri 2017
Lääketieteen tohtori 2016

”Hoidan silmäsairauksia monipuolisesti ja kouluttaudun säännöllisesti.”

Lisätietoa

Petri Toivola

”Olen toiminut silmäpotilaiden parissa yli 10 vuoden ajan. Yksityisvastaanoton lisäksi työskentelen OYS:ssa, jossa olen kaihi- ja luomikirurgiasta vastaava lääkäri. Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikenikäiset potilaat.”

Lisätietoa

Ossi Kaijanen

”Silmien hoitoa ja silmäkirurgiaa vuosien kokemuksella. Olen erikoistunut kaihi- sekä ikänäköleikkauksiin. Vastaanotollani hoidan silmätauteja monipuolisesti. Erityisesti kuivasilmäisyydestä kärsivät asiakkaat ovat erikoisosaamistani.”